דופק גבוה מאד בזמן אימון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/07/2012 | 10:06 | מאת: משה

בן 44 לאחר ניתוח שרוול קיבה (35 קילו פחות). לפני יומיים במהלך ספינינג הדופק קפץ לפתע מעל 200. מאז עייפות, חולשה, כאבים בחזה. אציין כי אני מתאמן פעמיים בשבוע ספינינג, פעמיים רכיבת אופניים ועוד פעמיים אימון משקולות. במהלך חלק מהזמן באימונים האירוביים הדופק סביב 90%. מספר שאלות : האם קרה נזק ללב? האם יכול להמשיך להתאמן בעצימות נמוכה יותר? האם לפתע יכול לחזור דופק כזה? וככלל איך עליי לנהוג מעתה? לתשובתך אודה. בברכה.

משה שלום, כמה זמן אתה אחרי ניתוח? ייתכן והתחלת פעילות מוקדם מידי? האם עשית ספינינג לפני כן בעבר? ספינינג הוא פעילות מאוד מאומצת שלא הייתי ממליצה להתחיל ללא כושר גופני בסיסי או במאמצים גבוהים של 90% דופק. דופק 200 אינו כזה חריג לספינינג אך התופעות שהרגשת לאחר מכן אכן מדאיגות. אני ממליצה שתלך לרופא על מנת לקבל הפניה לבדיקות הכוללות אקו ובדיקת מאמץ ואולי גם הולטר דופק. לא הייתי מבצעת פעילות מאומצת עד אשר רופא יבדוק אותך ויאשר לך להתאמן. בברכה, יעל

07/07/2012 | 21:03 | מאת: משה

תודה על התייחסותך. נותחתי בתאריך 4.3.12 כלומר ארבעה חודשים. התחלתי פעילות גופנית מתונה כבר לאחר שלושה שבועות לאחר הניתוח בהמלצתה של דר' רזיאל שניתחה אותי. ספינינג לא עשיתי בעבר אבל מצאתי בזה המון הנאה. בינתיים קיבלתי תור להולטר ל-16.07 עד אז אעשה אימוני כח בלבד. הטכנאי של החברה שמייצרת את שעון הדופק בו אני משתמש טוען בבדיקה שערך לשעון שלדעתו היתה טעות בקריאת הנתון. בכל מקרה אני אערוך בדיקות. בברכה.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני