סיכון מופחת משמעותית??

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/03/2012 | 21:48 | מאת: אסף

שלום יעל , אני בחור בן 29 שעובד בעבודה עם הרבה מתח בחלק גדול מהזמן, בנוסף גם האופי שלי הוא דרמטי ונסער , ואיני רוצה לשנות זאת כי הוא מתאים לי :)) השאלה שלי אם הקצב הזה מכניס אותי לסיכון רב יותר ללקות באירוע לבבי? רק לציין שאני מתאמן קבוע , אוכל בריא ככל האפשר, וישן מספיק שעות ביום ... האם ישנם עוד דברים בהם אוכל להנות מאורח חיים "על הקצה" , אך בו בעת לשמור על עצמי ולא להכנס לקבוצת סיכון ?? :))) תודה !!

אסף שלום, לצערי מחלות לב אינן מדע מדויק ואין לי תשובה מדוייקת בשבילך. באופן כללי ישנם גורמי הסיכון הידועים שלהם קשר סטטיסטי ישיר ומובהק למחלות לב והם: גיל (לגברים לרוב מעל גיל 55), יתר לחץ דם, סוכרת, השמנת יתר, עישון, כולסטרול גבוה ומתח נפשי. ישנם גורמים נוספים שעדיין נחקרים ועוד לא נבדקים כדרך קבע והם בעיקר חומרים שונים בגוף (כגון חלבון מסוים כגורם דלקתי, אנזימים מסוימים וכד'). ישנם אנשים שיש להם מספר גורמי סיכון מאלה שהזכרתי ושלעולם לא יחלו במחלת לב, אך ישנם אנשים ללא גורמי סיכון בכלל שמגיעים להתקף לב, לא הכל אפשר להסביר, כי כפי שציינתי, רפואה בכלל ומחלות לב בפרט - אינם מדע מדויק. אך אנו כן יודעים שעל מנת להימנע ממחלות לב, עלינו לעשות מה שביכולתנו. אם אתה מנהל אורח חיים בריא, אוכל נכון ומתאמן קבוע, אתה בהחלט עושה מאמץ להימנע ממחלות לב. ציינת כי הינך עובד תחת לחצים ומתחים ושזהו גם האופי שלך (ואף אחד לא אמר שזה רע להיות בחור דרמטי...) ועל אף שמתח ולחץ משפיעים מאוד על הבריאות (לא רק על הלב), זה לא אומר שתקבל התקף לב... אזהרה קטנה: אם יש לך במשפחה הקרובה (הורים או אחים) שסובלים ממחלת לב (או יתר לחץ דם או סכרת) מגיל צעיר (מתחת גיל 55), הייתי נוקטת במשנה זהירות אף יותר ומתחילה מעקב. אם אין לך במשפחה מחלות לב, אתה עוד צעיר מידי בכדי לדאוג. אני מציעה שהחל מגיל 40 תתחיל לבצע בדיקות תקופתיות (אחת לשנתיים) של בדיקת מאמץ ואקו לב. כדאי גם לבצע בדיקת לחץ דם מידי פעם ובדיקות דם שגרתיות על מנת להעריך את מצבך הרפואי. מלבד זאת, מבלי לשנות את אופייך המיוחד, אולי כדאי לנסות להפוך את סביבת העבודה רגועה יותר כמה שאפשר, נראה לי שגם יותר כיף לעבוד ככה, אבל זה כבר תלוי בך... מקווה שעזרתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני