כמה שאלות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/02/2012 | 17:10 | מאת: צביק

eeeeשאלה מספר 1 - לפני משהו כמו עשר שנים ובעקבות אירוע של התרגשות שלילית על רקע רומנטי היה נדמה לי שאני עובר איזה אירוע לבבי כי היו לי תסמינים של כאב/נתק בצד שמאל ולחץ מסוים. מעבר לזה לא היה שום דבר. נרגעתי והמשכתי בחיי. האם ייתכן שעברתי אירוע לבבי קל ואם כן האם יש לזה איזה ממצא שניתן לראות בגוף היום וכמו כן האם יש לזה חשיבות כלשהי כיום? בהקשר טיפה אחר אני חוזר לאחרונה להתאמן ומרגיש נפלא. דופק במנוחה שלי סביב 45-50 ולא יותר. לחץ דם שהיה באיזור 130-140/90 הוא נוטה היום לכיוון 120-125/70-80 באימון מאומץ שלי הגעתי כבר לדופק 165-7 ואני בן 43. לפי חישוב שלי עם דופק מנוחה 45 ודופק מקסימלי לגילי 177 הרי שדופק 165 זה 90-91% מהדופק הרזרבה. האם זה דופק מוגזם? מסוכן עבורי? באימונים אני מרגיש שאני במאמץ על גבול היכולת אבל לא גמור מדי...

צביק שלום, 1. לא כל לחץ בחזה הוא התקף לב, הרבה פעמים מתח וחרדה יכולים להרגיש כמו התקף לב. אך כמובן שאי אפשר לדעת. אם יש לך חשש כלשהו, תמיד אפשר לבצע סדרת בדיקות כגון: אקו לב ובדיקת מאמץ. אם אתה מרגיש טוב סך הכל, לחץ הדם מאוזן ואין לך במשפחה (הורים או אחים) מחלות לב בגיל צעיר (מתחת 60), אין צורך להיות מודאג. על אף שאני ממליצה לכל אחד מעל גיל 40 אשר עוסק בפעילות גופנית לבצע בדיקות תקופתיות על מנת לקבל מושג מה מצבו. 2. לא ברור לי כמה זמן האימון שלך והאם אתה נמצא על דופק כזה למשך כל האימון או רק ברגעים מסוימים? לרוב אין סכנה בדופק גבוה וזה בהקשר למה שכתבתי בסעיף הראשון (כלומר אם הכל תקין ואין מחלת לב ברקע). אם אתה מצליח להחזיק על דופק כזה (מבלי לקרוע את עצמך) למשך האימון, אין בכך חשש. אך כפי שאמרתי תמיד אפשר לבצע בדיקת מאמץ ולראות מה המצב. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני