תרגילי חמום

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

30/10/2008 | 22:01 | מאת: משה

נחשפתי פעם ראשונה לפורום והוא מענין ומלמד ראיתי שאת ממליצה על חימום לפני פעילות גופנית.אני בו 62 ועברתי אוטם לב לפני 4 חודשים.ואני נוהג ללכת מידי יום.אולי תוכלי לתת מספר דוגמאות של תרגילי חימום שמומלץ לבצע . מודה לך מראש

משה שלום רב, כאשר מדברים על חימום אפשר להתכוון למספר דרכים. החימום אותו הזכרתי בעבר בפורום בעיקר מכוון לחימום לפני פעילות אירובית כגון הליכה. ניתן לבצע חימום מקיף אשר כולל: 1. הליכה איטית הדרגתית (לפני ההליכה של האימון עצמו) 2. מספר תרגילים להנעת המפרקים כגון: סיבובי כתפיים, סיבובי זרועות, סיבובי קרסול וכד'. 3. תרגילי מתיחה סטטים כגון: מתיחה לשרירי הירך הקדמיים, מתיחה לשרירי השוקיים וכד'. בעיני החלק החשוב ביותר לחולי לב כחימום הוא הסעיף הראשון, כלומר הליכה איטית למשך מספר דקות תוך העלאת קצב ההליכה בהדרגה עד להגעת המהירות של האימון. הגברת הקצב באופן הדרגתי חשובה מאוד (!) לאדם אשר עבר אוטם ו/או לאדם אשר סובל מאיסכמיה (חוסר אספקת חמצן ללב). במידה ומתחילים פעילות גופנית בקצב גבוה, הלב צריך לספק כמות גדולה של דם וחמצן לשרירים הפועלים. על מנת להיות מסוגל לספק כמות גדולה זו, הלב מגביר את עבודתו הן מבחינת דופק והן מבחינת כמות הדם הזורמת דרכו. אצל חולה לב תגובה מהירה של עליית דופק איננה מומלצת (בכל זאת הלב עבר טראומה כלשהיא) וכמות הדם הגדולה עלולה ל"היתקל" בחסימה או היצרות בדרך ללב ולהביא לתעוקת חזה ו/או איסכמיה במהרה. חימום זה, או התחלה הדרגתית של הפעילות אף תורמים לביצוע המשך האימון באופן קל יותר ללא כאבי שרירים ועייפות מהירה הנובעים מהתחלת פעילות בקצב גבוה מידי. תרגילי החימום המוזכרים בסעיפים 2-3, הינם חשובים גם כן אך בעיקר מבחינה של הכנת המפרקים ושרירי השלד לפעילות. עדיין אין הוכחה חד משמעית שתרגילים אלה מונעים התכווצויות שרירים, אך הם בהחלט מסייעים בהפחתת כאבי שרירים ומכינים את הגוף לפעילות. תרגילים אלה מומלצים גם ללא קשר לפעילות האירובית וחשוב לבצעם מספר פעמים בשבוע על מנת להגדיל את טווח התנועה במפרקים והעלאת תפקוד השרירים והמפרקים בגוף. אל תהסס לפנות אליי בשאלות נוספות. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני