חזרה לפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/05/2011 | 21:44 | מאת: מתעמלת

שלום רב אני בת 50 ,לפני שנתיים הייתי בכושר מעל הממוצע (ריצה,ספינג,אופני הרים,חדר כושר). במשך שנתיים של לימודים הפסקתי כמעט לגמרי.עכשיו לאחר סיום הלימודים חזרתי לפעילות . ניסיתי לחזור לחדר כושר,לריצה ולארובי באצימות גבוהה.לאחר כשבוע של פעילות החלו כאבים בגב בצד שמאל,עברו לכתף ואחר בחזה בצד שמאל ללא קושי בנשימה (שמשייכים לבעיה בלב). האם אפשר כי תהיה בעיה בלב גם ללא קושי בנשימה ,רק עם כאבים? תודה וערב טוב

שלום לך מתעמלת, האם הכאבים שאת מתארת מתרחשים בזמן מאמץ או ללא קשר למאמץ? במידה והכאבים מתגברים בזמן מאמץ, הייתי בהחלט בודקת את הכיוון הלבבי. בהחלט תיתכן בעיה לבבית ללא קוצר נשימה. ייתכן והכאבים התחילו כתוצאה ממאמץ גבוה לאחר תקופה ארוכה של הפסקה. סימנים לכאבים שאינם קשורים ללב: 1. אם הכאבים הם רק במנוחה שעוברים או אינם מתגברים במאמץ 2. אם הכאבים משתנים בעת שינוי תנוחה, או בעת מתיחת השרירים באזור או במגע באזור הכואב. 3. אם הכאבים מתחילים לעבור עם הזמן. כמובן שאם יש ספק, אז אין ספק הולכים מיד לרופא או למיון... אם לא עשית בדיקות תקופתיות בשנתיים האחרונות, לא מזיק לעשות בדיקת מאמץ ובדיקות דם, אנא התייעצי עם רופא המשפחה, כך תוכלי לחזור לפעילות בבטחה. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני