דופק מכסימלי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

10/10/2008 | 19:02 | מאת: לי

שלום יעל אני בן 48, סך הכול די בריאי ובעל כושר סביר (משתמש בכדורים להורדת לחץ דם במינון נמוך ומיוצב עם לחץ דם טוב), לאחר בדיקת ארגומטריה תקינה לגמרי. אני מתאמן כיומיים בשבוע בחדר כושר, בד"כ דופק בסביבות 130-140 עם פיקים קצרים של דקה שתיים עד ל150 וקצת. לאחרונה בלי לשים לב הגעתי גם ל-155 ואפילו פעם אחת ל-162.(שוב פיקים קצרים בלבד של 2 דקות) הרגשתי מצויין, לא הייתי עייף במיוחד ולא היה לי קשה לדבר או לפעול. עד כמה זה מסוכן, לפי הנוסחה זה מעל 90%. עד כמה תהליך כזה מסוכן והיכן כדאי לי להמצא מבחינת הדופק המותר והרצוי לשיפור אירובי תודה לי

לי שלום רב, במידה ואתה בריא, ללא התקף לב, צנתור, ניתוח לב, או כל מחלת לב כלשהיא, אין שום סכנה ללב בזמן אימון בדופק גבוה (במידה וגם לחץ הדם שלך מאוזן כיום). אם אתה מרגיש טוב באימון ללא תופעות כלשהן אין שום סיבה לחשוש מהדופק. דופק גבוה מהווה סיכון לאנשים עם מחלת לב כלשהיא וספציפית עם מחלת לב איסכמית, כלומר כזו שאחד העורקים (או יותר) המובילים ללב חסומים במידה כזו שמהווים חוסר אספקת חמצן ללב במאמץ. גם לאנשים שעברו אירוע לב כלשהוא מומלץ לא להתאמן בדפקים גבוהים על מנת לא לאמץ את הלב על יתר המידה. מאחר ואתה אדם בריא שמבצע בדיקות תקופתיות אין מניעה להתאמן בדופק גבוה, אפילו מעל 90% במידה ואתה מסוגל לכך. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני