פעילות ספורטיבית מאומצת

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/04/2011 | 07:46 | מאת: eitan

אני לאחר נתוח מעקפים מזמן,ולאחרונה החלפת שסתום ותקון שסתום, יש לי קוצב לב, לאחרונה פירפורים,אותם לא מרגיש,עושק בפעילות גופנית מאומצת, האם אני מסכן חיי או מאריכם? אני בן 70 ,182 סמ , שוקל 80 קילו

שלום איתן, מהי בדיוק הפעילות שאתה עושה? איזה סוג פעילות, כמה פעמים בשבוע, כמה זמן והאם אתה עוקב אחרי דופק? לא הייתי ממליצה על פעילות מאומצת גם עקב הקוצב וגם עם פרפורים. זה אומנם תלוי בסוג הקוצב, אך בקוצב מסוג עצמאי (שמכתיב את הקצב כל הזמן), בזמן פעילות מאומצת הוא אינו מספיק להגיב בזמן ויכולה להיווצר תקלה עם המכשיר. לגבי הפרפורים, במידה והפעילות מאומצת, היא עלולה לגרום לפרפורים מהירים אשר מסכנים את הלב. הסכנה העיקרית היא בהיווצרות של קרישי דם עקב הפרפור ואז התקף לב (או במקרים חמורים דום לב). לאור הרקע שלך, הייתי ממליצה על פעילות מתונה וארוכה יותר. כלומר כ- 5 פעמים בשבוע של הליכה או רכיבה על אופניים נייחים או שחייה בקצב בינוני למשך כ- 45-60 דק'. אין סיבה לבצע פעילות עצימה, על אף שהיא יכולה לתרום במידה מסוימת, עם הרקע שלך הסיכון גבוה יותר מהתועלת. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני