המשך

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/02/2011 | 18:07 | מאת: בניפי

בקשר לדופק מטרה ומירבי יש הסבר מצויין בפורום הכניסה על מד דופק ושוב תודה על הכל. ולפני סיום השמיעו לי טענה משונה שהדופק במאמץ לא צריך לעלות כשלוקחים את הקרדילוק במקרה שלי בבדיקת מאמץ עלה ל135 אחרי 7 דקות גילי 58

הטענה אינה משונה, אכן קרדילוק משפיע על דופק (התייחסתי לכך בהתכתבויות הראשונות שלנו ששאלתי אותך על התרופה). אך הוא משפיע שונה בהתאם למינון וגם בהתאם לתגובה האישית של כל אחד לתרופה. ישנם אנשים שבמאמץ מירבי הדופק יעלה ממש מעט (30-40 פעימות מעל דופק מנוחה) ובאימון רגיל הדופק יעלה עוד פחות (10-20 פעימות). ישנם אנשים שהקרדילוק פחות משפיע עליהם ונראה עלייה גבוהה בדופק (במקרה שלך 55 פעימות ואולי הוא עוד היה עולה יותר אם היית ממשיך עוד קצת). לכן באימון אצלך הוא וודאי יכול להגיע ל-110-120 וזה תקין כל עוד אתה מרגיש טוב. התרופה היא ממשפחת חוסמי בטא ומטרתה היא להוריד לחץ דם ולשמור שדופק מנוחה ומאמץ לא יהיה גבוה. כך הלב יעבוד בצורה יעילה יותר ובטוחה יותר. הלב יאט את הקצב אך עדיין יספק את כמות הדם הזקוקה לגוף. לכן התרופה חשובה והיא לא אמורה למנוע ממך לבצע את המאמצים והפעילות הגופנית אותם תרצה לבצע, להיפך היא שומרת עליך בזמן מאמצים אלה. מקווה שההסבר ברור, בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני