תודה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/01/2011 | 18:01 | מאת: בניפי

אני נוטל קרדילוק בגלל שהיתה לי תופעת flater קצב מהיר במנוחה מעל 120 שחזר ספונטני. אחרי ניתוח הלב היה לי גם פרפור עליות שתוקן בשוק בהרדמה. אני נוטל טריטייס ועכשיו גם אספירין זה שילוב טוב שמוריד לי גם את הל/ד הנמוך ל80 היה בסביבות 100. מה דעתך על מולטיטריינר? יש לי בעיה להגיע לחדר כושר רגיל בגלל צניעות אני מוסיף את המייל שלי

שוב שלום, משום מה לא מופיע לי האימייל שלך, אענה לך בפורום. כפי שציינתי קודם, אם אתה נוטל קרדילוק, ייתכן והדופק לא מגיע ל- 130 ואף ל- 120 ולכן חשוב באמת שתתאמן לפי התחושה. אני מקווה שאתה ממשיך בדיקות תקופתיות הכוללות הולטר דופק על מנת לראות האם הפרפור אינו חוזר או מחמיר. לגבי המולטיטריינר - אין בעיה להתאמן. אני מניחה שאתה מתכוון למכשיר ביתי שיש לו מספר פונקציות הכוללות תרגילים שונים לשרירים שונים. רצוי ואף מומלץ לבצע תרגילי חיזוק. אם מעולם לא ניסית או הרבה זמן, רצוי לקבל הדרכה ולהתחיל בהדרגה. כמובן שיש להיזהר מעומס על אזור החזה בגלל הניתוח, ולוודא שאכן הצלקת החלימה לחלוטין לפני העמסת המשקלים על פלג גוף עליון. מומלץ לבצע תרגילי חיזוק בין 2-3 פעמים בשבוע, שיכללו קבוצות שרירים שונות כגון: גב, כתפיים, חזה, זרועות, ירכיים, שוקיים ובטן. תוכל להשתמש במולטיטריינר לחלק מהם וודאי. תתחיל מ- 4-6 תרגילים בעומס נמוך (כמעט ללא משקל כדי שתתרגל לתרגיל), 10-12 חזרות 2-3 סטים. עם הזמן תעלה ל- 15 חזרות. כאשר זה יהיה קל, תעלה את המשקל במשקולת אחת במכשיר. אם יש כאבים או חוזר נוחות - לא לבצע. אני מפנה אותך למאמר שפורסם פה בפורום ונמצא בצד ימין: תרגילי כוח לחולי לב, יש שם הנחיות נוספות ודגשים שכדאי לקרוא. שיהיה בהצלחה, אני פה אם צריך... בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני