שיקום לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/01/2011 | 22:49 | מאת: בניפי

ליעל שלום. ראשית אני מאד נהנה מתשובותיך לשואלים, עברתי לפני חצי שנה ניתוח תיקון שני מסתמים ועשיתי שיקום לב 3 חדשים כעת רוצה להמשיך בבית. יש לי הליכון רגיל עם שני מצבי שיפוע וכמה מכשירים פשוטים לחיזוק. א- אשמח לקבל הכוונה אציין שבבדיקת מאמץ לאחר 7 דקות היה לי קוצר נשימה ב 85 אחוז דופק מטרה

שלום רב, תודה על פנייתך ומחמאותיך. מומלץ שתיישם את מה שעשית בשיקום הלב. כלומר, אם הגעת לאימון של מעל 30 דק' אירובי, תבצע אימון אירובי מעל 30 דק' (עד 60 דק'). תלך באותה מהירות ותוסיף שיפוע. אם כבר הלכת עם שיפוע, תנסה להגביר מעט את המהירות. תוכל להגיע לדופק בו התאמנת בשיקום, במידה וכבר קל לך, תעלה את הדופק אך אל תגיע לקוצר נשימה או ל- 85% מדופק מטרה. תתאמן לפי התחושה (וודאי הסבירו לכם מה זה RPE - התחושה הסובייקיטיבית, מומלץ בין 11-13, בין "קל למדי" ל"קצת קשה"). מומלץ לבצע פעילות אירובית זאת בין כ- 5 פעמים בשבוע. תוסיף לאימון האירובי כשני אימוני חיזוק בשבוע. כלומר בין 4-6 תרגילי חיזוק הכוללים: זרועות, גב, חזה, רגליים ובטן. כל תרגיל צריך להיות מבוצע בין 10-15 חזרות כ- 2-3 סטים בקצב בינוני. אם לא למדת תרגילים כאלה בשיקום הלב, פנה אליי שוב בצירוף מייל ואוכל לשלוח לך מספר דוגמאות. כמובן מומלץ לבצע תרגילי מתיחות לפחות פעמיים בשבוע, כ- 6-8 תרגילים לשרירים השונים. כל מתיחה צריכה להיות מבוצעת באופן סטטי (ללא תנועה) למשך כ- 20 שנ'. במידה ויש לך שאלות נוספות, אל תהסס לפנות אליי, אך ציין בבקשה את גילך, דופק המנוחה שלך ואת דופק האימון בו התאמנת בשיקום הלב. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני