פחד מאירועי לב במאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/01/2011 | 11:43 | מאת: אסי

שלום, אני בחור בן 26, בריא (לפי בדיקות דם תקופתיות). עם זאת כדאי לציין שאני היפוכונדר וסובל גם מחרדות. יש לי חשש באימוני ספורט אנאירוביים (חדר כושר) מפני אירועי לב כגון דום לב, וכדו'. האם יש בסיס לחשש זה? והאם יש בדיקות שכדאי לבצע כדי לשלול סכנות אלו? תודה רבה,

אסי שלום רב, אינני מבינה את הבסיס לפחד שלך. האם זה קרה למישהו מהמשפחה שלך או מישהו שאתה מכיר? אילו אימונים בדיוק אתה עושה? מדוע החשש הוא מאימוני כוח? האם אתה מבצע אימוני כוח סדירים במשקלים מאוד גבוהים? בסך הכל אין סכנה בפעילות גופנית כלשהי ללב אלא אם כן יש בעיה בלב. דום לב בזמן פעילות גופנית הוא נדיר. ישנן בדיקות שאפשר לעשות כגון אקו לב ובדיקת מאמץ מירבית. חשוב לדעת אן יש רקע משפחתי והאם יש גורמי סיכון נוספים כגון: יתר לחץ דם, סוכרת, כולסטרול גבוה. אם הכל בסדר, אינני רואה סיבה לחשש זה. אם אתה רוצה הנחיות תשלח לי איזה אימון אתה עושה. מקווה שהרגעתי, בברכה, יעל

12/01/2011 | 23:33 | מאת: אסי

רקע משפחתי , סבא שלי קיבל דום לב (בגיל 40) אבל הוא היה חולה סכרת ועם כולסטרול ולא טיפל בזה. דוד שלי קיבל התקף לב בגיל 50, אבל גם לו היו סיבות של לחצים אדירים ועוד. לי אין רקע רפואי לא תקין, הכל תקין בבדיקות תמיד. אני עושה אימוני משקולות לא במשקלים מאוד גבוהים, אלא סבירים.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני