רמת סיכון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/11/2010 | 19:21 | מאת: יהודה

שלום, אני בן 31 1.75 משקל 83 אבי בן 62 עבר צינטור, אחי בן 39 עבר צינטור(הוא סובל מהשמנת יתר גבוהה) ראוי לציין שאין לנו במשפחה בעיות בלב, מלבד גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם. האם התוצאות של הבדיקות דם תקינות לרמת הסיכון? והאם זה מצריך טיפול תרופתי? כולסטרול כללי - 201 טרגלצידים - 159 כולסטרול LDL 126.9 כולסטרול HDL 41.90 התחלתי בפעילות על רכיבת אופני כושר + תזונה נכונה. האם זה יכול להוריד לי את הכולסטרול והשומנים בדם? תודה על הכול,

יהודה שלום, אפשר לחשב רמת סיכון (זה נקרא Framingham Score) אך זה אינו מדויק ולא הכי חשוב. אם בצנתור של אביך ואחיך נמצאו הצרויות בעורקים, אז יש להם טרשת עורקים וזוהי מחלת לב בעצם, כך שזה נמצא במשפחה שלך. לגבי בדיקות הדם: הטריגליצרידים צריכים להיות מתחת 150, כך שאתה על הגבול. LDL - הכולסטרול הרע שאחראי להיווצרות הרבדים בתוך העורקים צריך להיות מתחת 100. הכולסטרול הטוב HDL האחראי לנקות את העורקים צריך להיות מעל 45-50. פעילות גופנית אירובית של 30 דק' לפחות לפחות 5 פעמים בשבוע, יכולה לסייע בהורדת LDL וטריגליצרידים ואולי בהעלאה של HDL. משקל חשוב יותר יש לשינוי התזונתי, מקווה שהתייעצת עם דיאטנית לגבי הנושא שתכוון אותך במדויק ליעדים המתאימים לך. אין ספק שהשילוב של תזונה מכונה ופעילות גופנית יוכלו לסייע לך בנוגע לשומנים בדם ובשמירה על גורמי סיכון אחרים כגון: סוכר, לחץ דם ובכך יקטינו את הסיכון למחלת לב. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני