תוכנית צעידה שבועית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

19/10/2010 | 09:20 | מאת: י.ו.

שלום רב, הנני בן 67 ומאז שעברתי אירוע לב קל לפני 8.5 שנים מקפיד על צעידה ע"ג משטח הליכה חשמלי. כיום אני צועד 2-3 פעמים בשבוע במשך 60 דקות במהירות ממוצעת של 6 קמ"ש ובכך גומע מרחק של 6 ק"מ. האם קיימת אפשרות לקבל את אותו אפקט בריאותי עבור הלב בתוכנית צעידה חלופית של פחות מ-60 דקות הליכה? (יותר פעמים ופחות זמן הליכה?) בתודה מראש י.ו.

שלום רב לך, אין שום בעיה להוריד את משך הפעילות ולהוסיף פעמים בשבוע. אפילו רצוי להיות פעיל כמה שיותר פעמים (לפחות 5 פעמים בשבוע). מאחר וקצב הפעילות שלך טוב מאוד, תוכל ללכת בין 30-45 דקות בכל פעם. העלות הקלורית תשאר זהה וגם תפיק את היתרונות האירוביים המתרחשים בפעילויות של מעל 30 דק' (איזון לחץ דם, סוכר, שומנים בדם וכושר אירובי). המשך כך, בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני