לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/10/2009 | 17:02 | מאת: ניר

אני ספורטאי בן 30 העוסק מגיל צעיר (10) בפעילות גופנית אירובית וכיום הנפח השבועי שלי הינו 50 ק"מ המחולקים ל-4 ימים + 2-3 אימוני משקולות עצימים. לחץ הדם שלי במנוחה הוא 135/74 ולפעמים עולה ל140/78 או יורד ל130/70 כתלות בשעה כמובן של היום. מה הסיבה שיכולה להוביל ללחצי דם כאלו למרות האימונים הגופניים שאני עושה? האם ישנו קשר לנפח פעימה? הדופק שלי במנוחה יורד מתחת ל-40. אשמח להבין זאת קצת יותר, מכיוון שפעילות גופנית אמורה להוריד לחץ דם ולא להעלותו

ניר שלום, לחץ הדם שלך במנוחה הוא גבולי ואינו גבוה במיוחד. אני מבינה את תהייתך בנוגע לערכים אלה כי אכן מצופה מספורטאי ברמה שלך שלחץ הדם ינוע בין ערכים נמוכים מאלה. כפי שניתן לראות לפי דופק המנוחה, יש לך מאפיינים של ספורטאי. אומנם נפח הפעימה אמור לעלות עם האימונים אך לחץ הדם אמור עדיין לרדת עקב השינויים הפיזיולוגיים המתרחשים עם האימונים אשר משפיעים על הרחבת כלי דם, קשיחות ואלסטיות כלי דם וכד'. במקרה שלך, היית בודקת נטייה גנטית ליתר לחץ דם ובכל אופן פונה לרופא על מנת לברר את הסיבה לערכים אלה. אשמח לסייע בהמשך, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני