פעילות גופנית לאחר השתלת דפיברילטור

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

29/07/2009 | 18:21 | מאת: קלרה

שלום רב יעל! התייעצתי איתך כבר מספר פעמים אבל עכשיו הטיפול שלי היגיע לשלב חדש וזה מפתח שאלות נוספות. אני בת 28, מורה לחינוך גופני, קיאקיסטית לשעבר ופעילה מאד, פילאטיס, עיצוב וכו'. חולה בקרדיומיופטיה מורחבת קלה ועם 4 מיקרים של מוות פתאומית במשפחה הקרובה. EPS ללא אריטמיה ובדיקות אחרות תקינות לחלוטין.לוקחת 3 תרופות ליום, טריטייס, אלדוספירון וקרדילוק. לאחר הEPS עברתי להליכות, לעיצוב ולפילאטיס עם גומיות ומרגיש לי מצוין. כדי להפחית עוד יותר את הסיכויים למוות פתאומית היציעו לי הרופאים המטפלים להשתיל דפיברילטור וכמובן שההחלטה היא מאד קשה לי . מה שרציתי לשאול זה באיזו מידה הדפיברילטור מגביל את התנועתיות באיזור ההשתלה ולכמה זמן.מה הן ההמלצות של פעילות גופנית למושתלים. האם מותר בכלל לבצע תרגילים בפילאטיס או עיצוב שמערבים את פלג גוף עליון? ואם כן, תוך כמה זמן לאחר ההשתלה?ניתן לבצע תרגילים לעיצוב עם גומיות? האם ניתן לחזור לתנועתיות שיגרתית או שהמכשיר תמיד "ברקע"? בנוסף רציתי לשאול אם מכה באיזור של הדפיברילטור יכולה לפגוע בי או במכשיר.לדוגמא, מכה בבית החזה מכדור כדורסל שעף בשיעור , תאונה וכדומה מטרת השאלות היא להבין אם השתלת הדפיברילטור תשנה משמעותית את אופן החיים שלי הפעיל או שיהיה אפשר להמשיך בחיים השיגרתיים מבלי הפרעות או כאבים. המון המון תודה! מעריכה את עזרתך מאד. קלרה

קלרה שלום! תודה שחזרת אליי... אני בטוחה שההחלטה האם להשתיל דיפיברילטור היא קשה ביותר בעיקר עקב גילך הצעיר אך ייתכן ויש היגיון בדבריהם של הרופאים עקב הרקע המשפחתי אשר מהווה סיכון. לאחר השתלת המכשיר ישנם מספר שבועות בלבד (כ-3-4) בהם מגבילים אותך לחוסר תנועתיות באזור ההשתלה (לרוב ממליצים לא לבצע פעולות ביד שמאל ולא להרימה מעל לגובה כתף). לאחר כחודש אפשר ורצוי להתחיל להניע את היד ללא עומסים אך לבצע תרגילים על מנת להחזיר או לשמר את טווח התנועה במפרק הכתף. לאחר כחודשיים שלושה לאחר ההשתלה אני לרוב מאפשרת למטופל לבצע תרגילים עם התנגדויות קלות (משקלים נמוכים) גם מעל גובה כתף. לאחר חצי שנה רוב המטופלים שלי בשיקום הלב חוזרים לפעילות (כמעט) מלאה תוך תשומת לב למספר דגשים: 1. ענפי ספורט אשר מהווים סכנה לחבלה באזור החזה כגון: משחקי כדור, ספורט מגע כלשהו, אופני שטח וכד' אסורים בהחלט. 2. ענפי ספורט אשר גורמים למאמץ רב, שינויי כיוון מהירים ותנועות חדות לא מומלצים (כגון: טניס, ספינינג וכד'). 3. אין לבצע תרגילי התנגדות עם משקלים גבוהים. מומלץ לבצע תרגילים לסיבולת שריר (התנגדות נמוכה ויותר חזרות) אשר ברובם מבוצעים מתחת גובה חזה. אני מאמינה שאין בעיה להמשיך לבצע פילאטיס. ניתן גם להשתמש בגומיות, כמובן תוך שימוש בתבונה עם עלייה הדרגתית בהתנגדויות. נכון שיש הגבלות אך רצוי לשקול את כל הנתונים בעד ונגד. במידה ותבחרי להשתיל את ה- ICD, רצוי מאוד להצטרף למכון שיקום לב לקבלת הכוונה אישית, צמודה ומקצועית בחודשים שלאחר ההשתלה. שם יענו לך על כל שאלה שתתעורר. בינתיים, אני פה. בהצלחה, יעל

30/07/2009 | 00:41 | מאת: קלרה

יעל תודה! כרגיל עזרת לי מאד עם המלצותיך.רציתי לשאול באופן ספציפי יותר אם ידוע לך מה יכול ליקרות לי או לדפיברילטור במקרה של מכה באיזור או נפילה.אני גם רוכבת על אופנוע ולכן השאלה. אני שוב מודה לך על התמיכה, על התשובות המפורטות ועל העזרה ערב נעים! קלרה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני