אחוז שומנים בגוף

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/06/2009 | 12:01 | מאת: מוטי

יעל שלום, הנני בן 67 משקל 64.5 גובה 1.69 ומתמיד בפעילות גופנית כ- 6 פעמים בשבוע (כ-50 דקות הליכון\אליפטיקל ומכשיר כוח). התוצאה במד השומנים במשקל מצביעה על אחוז שומן של 12%. האם תוצאה זו היא טובה או אולי אני מגזים בפעילות הגופנית וירדתי נמוך מדיי?

מוטי שלום, טווח תקין של אחוזי שומן לגבר נע בין 15-20% כך שייתכן ואתה נמצא מעט מתחת לטווח. לעומת זאת משקלך נמצא בטווח התקין לפי הגובה שלך (מה שנקרא BMI - BODY MASS INDEX). חסרים לי נתונים לענות על השאלה שלך כגון: כמה זמן אתה פעיל בצורה כזאת? כמה תרגילי כוח אתה עושה ובאיזו התנגדות? כמה שקלת ומה היה אחוז השומן לפני שהתחלת את הפעילות? האם אתה אדם בריא? האם אתה סובל מיתר לחץ דם, סוכרת או כל דבר שהוא? 50 דק' אימון 6 פעמים בשבוע נשמע לי בסדר ולא מוגזם אך לא ברור באיזו אינטנסיביות אתה מתאמן. אם אתה מעוניין לקבל תשובה יותר מפורטת, אנא השלם לי את הנתונים החסרים. בברכה, יעל

27/06/2009 | 10:20 | מאת: מוטי

יעל שלום, תודה על התגובה המהירה. עד לפני כארבעה חודשים, הפעילות הגופנית הייתה פחות אינטנסיבית (כחצי שעה ליום במכשיר אליפטיקל), אחוז השומן עמד על 14%, ושקלתי כ- 66 ק"ג. כיום עיקר הפעילות היא הליכון כ- 50 דקות בממוצע, שיפוע 13-14 מעלות ומהירות 7.2 ק"מ לשעה והדופק נע סביב ה- 130 (אני אוחז בידיות ההליכון בזמן הפעילות). תרגילי הכוח כוללים מספר דקות של תרגילים שונים עם משקלות של 30-40 ק"ג. אני אדם בריא, לחץ דם נורמאלי (ממוצע 68\115) וללא ממצאים רפואיים חריגים.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני