מוגבלת

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

16/08/2008 | 21:06 | מאת: שושנה

אמא שלי בת 75 חולת סכרת עם לחץ דם גבוה .קשה לה מאד ללכת בגלל בעיות בברכיים ובכלל ברגליים .היא הולכת מעט וזה בודאי לא בריא האם יש פעילות גופנית שאינה הליכה.היא יכולה ללכת רק מעט ואני מודאגת מזה שהיא לא פעילה ופוחדת שזה יזיק לבריאות שלה .האם יש משהו להציע.תודה מראש

שושנה שלום רב, את וודאי יודעת שמחלת הסכרת בשילוב יתר לחץ דם מציבה את אמך בסיכון לסיבוכים ואף למחלת לב. לכן חשוב מאוד שאם עוד לא הקפדתן עד היום, לדאוג לכך שלחץ הדם והסוכר בטיפול קדפני ונמצאים במצב מאוזן כלומר באזור התקין לפי הנורמות. אני מציינת זאת משום שמלבד הסכנה הגדולה שבסוכר גבוה ולחץ דם גבוה, אין לבצע פעילות גופנית כאשר ערכים אלה גבוהים מידי (לחץ דם > 200/100 וסוכר > 300 ). הפעילות המומלצת לאישה כמו אמא שלך אשר סובלת מבעיות רגליים וברכיים היא פעילות במים, אם שחייה ואם התעמלות במים. פעילות כזו מורידה את העומס מהמפרקים אך עדיין מהווה פעילות אירובית טובה. מומלץ לברר במרכז הקרוב לביתה על בריכה ואף על חוג של התעמלות במים. אני גם חושבת שאפשר לפנות לקופת חולים ולבקש הפנייה עקב מצבה של אמך. בנוסף, אני כן ממליצה שאמך תמשיך לבצע הליכות אפילו קצרות. רצוי שתנסה ללכת מספר פעמים ביום אפילו אם זה למשך 5-10 דק' בכל פעם. ההליכה צריכה להתבצע על משטח נוח, עם נעלי התעמלות בלבד(!) ובמסלול קל ללא שיפועים (עליות). במידה וכאבי הרגליים נובעים מהסכרת רצוי לבדוק היטב את כפות הרגליים ולראות שאין כיבים אשר מכאיבים בזמן ההליכה. מקווה שעזרתי, בברכת כושר ובריאות. יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני