פעילות ותזונה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

30/03/2009 | 18:01 | מאת: חיים

שלום אני בן 26 מתאמן די הרבה ריצה וחדר כושר לפעמים אני חש חולשה חזקה(אולי אפילו אפשר להגדיר את זה תחושת עילפון קצרה), לאו דווקא במהלך האימון (אם כן אז רק באימון בחדר כושר) לפעמים גם סתם במהלך היום יש לציין שאני בכושר טוב מאוד עברתי את כל הבדיקות המקובלות דם שתן אקג ארגומטריה והכל יצא תקין. לאחרונה קראתי כתבה שאומרת שמצב זה יכול להיות מחוסר בפחממות? כמו כן גם רופא המשפחה שלי לא מצא שום דבר חריג, ממה יכולה לנבוע הרגשה זאת?ואם מי אני יוכל להתיעץ לגבי הבעיה הזאת רופא? תזונאי?דיאטן? אשמח מאוד אם תעזרי לי תודה מראש , חיים.

חיים שלום רב, תחושת חולשה זו יכולה לנבוע ממספר סיבות: 1. סוכר נמוך (מחסור בפחמימות) בעיקר אם אתה מרגיש אותה לאחר אימון (גם כמה שעות לאחר אימון). דבר כזה יכול להימנע על ידי אכילת מזהו קל כשעה-שעתיים לפני האימון (פרי, פרוסה עם משהו) ומשהו קל לאחר האימון (או ארוחה מלאה אם זה הזמן הנכון לארוחה ביום). משהו זה צריך לכלול פחמימה כגון פרוסת לחם, דגנים וכד'. סוכר נמוך יכול להיגרם לאחר אימון אינטנסיבי וארוך בו ניצול הסוכר משמעותי ויש להחזיר את המאגרים. אם בבדיקת הדם הסוכר שלך לא היה נמוך מידי (מתחת 70 מ"ג/ד"ל) סביר להניח שזו לא הבעיה. 2. לחץ דם נמוך - לעתים יש נפילות של לחץ דם. גם בעקבות פעילות גופנית, יש הרחבה של כלי הדם ולחץ הדם לאחר האימון ובמשך מספר שעות שלאחר האימון יורד ובקרב אנשים אשר נוטים ללחץ דם נמוך הוא עלול לרדת יותר מידי ולגרום לתחושה שכזו. על מנת לברר האם זה במצב, בדוק את לחץ הדם שלך במנוחה ולאחר אימון ובעיקר במצבים בהם אתה חש חולשה זו! 3. מחסור בויטמינים או מינרלים מסוימים (כגון B12, ברזל) אשר אינם נבדקים בבדיקות דם שגרתיות ויש לבקש בדיקות ספציפיות מהרופא. במקרים אלה הפיתרון הוא גם פשוט ותזונתי ואז כדאי להתייעץ עם דיאטן. ישנן עוד סיבות רבות לחולשה אך אינני מבינה בהן מספיק ולכן חשוב שתמשיך להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי בדיקות נוספות. תנסה לא לבצע אימון במשך שבוע ולראות האם אתה חווה תחושות אלה גם כאשר אינך מתאמן, אולי בכל זאת האימון שלך קשה מידי? בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני