דופק עולה פתאום אחרי מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/07/2019 | 19:06 | מאת: ליאו

אני בן 27 וכבר שלושה שבועות שאני מתאמן בחדר כושר אחרי הפסקה ארוכה של חצי שנה, שמתי לב שכשאני עושה אירובי במכשיר סקי הדופק יחסית יציב ותואם את המאמץ, אבל יצא לי כמה פעמיים לשים לב שפתאום המדידה במכשיר קופצת ל180 ואז מתייצב שוב לדופק רגיל, היום לדוגמא במהלך כל האימון הדופק היה בסביבות 140-150 וזה היה אימון קשה בשבילי כרגע.. בזמן שאני מתחיל להתקרר ולהוריד דופק הדופק פתאום עלה ל180 וזה פעם שניה שזה קורה לי כבר בתהליך הזה של החזרה לכושר. האם אני צריך לבדוק את זה?

הי ליאו. יכול לקרות שדופק יקפוץ בזמן מאמץ לערכים גבוהים (אגב 180 זה לא כל כך גבוה לגילך). לעתים זה בגלל שדרישת הגוף לחמצן עולה ואז הדופק עולה עד להגעה של הגוף למצב יציב ויורד חזרה. אם הקפיצה של הדופק קצרה (לכמה שניות בלבד) ייתכן ויש קריאה לא נכונה בשעון הדופק (השעונים לעתים מזייפים במאמץ) או שהיה שינוי קל בקצב הלב (כגון קפיצה קלה בדופק מסוג הפרעת קצב כלשהי) שיצר בלבול בשעון. לגבי דופק שעולה בהתאוששות, זה כאמור לא אמור לקרות. זה שוב מעלה את החשד להפרעת קצב כלשהי. במידה והתופעות חוזרות על עצמן הייתי ממליצה על ביצוע בדיקת מאמץ (ארגומטריה). בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני