דופק גבוה בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/09/2018 | 09:06 | מאת: אוראל

היי, אני בת 27, לא מעשנת ובריאה בדרך כלל. כאשר אני מתאמנת בחדר הכושר אלו בדרך כלל אימוני כוח, והחלטתי לחזור בהדרגה לאימוני סיבולת לב ריאה. אני עושה את המכשיר שנראה כמו "סקי". קרה לי כמה פעמים שבזמן הפעילות האירובית הדופק שלי הגיע מעל 200 (207, 216, 209) מתוך מדידה בעזרת המכשיר עצמו (לוחיות המתכת שבידיות המכשיר), ברור לי שהמדידה דרך מכשיר האירובי לא מדויקת, אך גם סטייה של 20 דפיקות משאיר אותי עם דופק גבוה. אני רק אציין שאני בקושי מזיעה תוך כדי. באחת הפעמים במקביל אלי בן זוגי התאמן יחד איתי, כאשר אני מגיעה לדופק של 200+, הוא הגיע ל140 באותו מכשיר ה"סקי" והזיע כולו (הוא בכושר ממש טוב). לפעמים גם כשאני עולה מדרגות אני מרגישה שהדופק שלי נורא מהיר, ממה הדבר יכול לנבוע לדעתך? תודה מראש.

הי אוראל, על פניו נשמע שהכל בסדר. זה נכון שלפי הנוסחא של 220 פחות הגיל זה נראה שאת עוברת את הדופק המקסימלי שלך כביכול, אך הנוסחא לא מדויקת וישנם אנשים שעוברים את הדופק המירבי הצפוי שלהם. זיעה לא תמיד מהווה קנה מידה למידת המאמץ, ישנם אנשים שמזיעים יותר וישנם פחות. בן זוגך כפי שציינת הוא בכושר גבוה ולכן הדופק שלו במאמץ יהיה נמוך יותר. זה מה שקורה לאחר תקופת אימונים, הדופק יורד עם התייעלות המערכת לב-ריאה. יחד עם זאת, במידה והמדידה שלך אכן נכונה, הדופק נשמע מעט גבוה. אני מציעה שתפני לרופא ותבקשי הפנייה לבדיקת מאמץ (ארגומטריה) שם יוכלו לבדוק את תגובת הדופק שלך במאמץ מדורג עד מאמץ ודופק מירבי אמיתי. בברכת כושר ובריאות יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני