מבקשת תשובה לשאלתי בנושא צינתור כלילי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/08/2017 | 13:45 | מאת: מרים דרור

שלום האם על סמך בדיקת אקג בזמן מאמץ ניתן להחליט על צינתור כלילי. האם נכון שצינתור כלילי נעשה גם בתעוקת לב ולא רק אחרי התקף לב תודה

שלום רב, אינני רופאה ולכן אענה לך ככל יכולתי. על סמך בדיקת מאמץ שמלווה רק בא.ק.ג. (כלומר בדיקת מאמץ שאיננה מלווה באקו או במיפוי לב) ניתן להפנות לצנתור במידה ויש חשד אמיתי להצרויות כלשהן בעורקים הכליליים. ברוב המקרים, אחרי בדיקה כזו (שנקראת ארגומטריה), במידה ויש חשד מפנים קודם לבירור נוסף על ידי אקו במאמץ או מיפוי לב במאמץ. צנתור כלילי בהחלט ניתן לעשות בעקבות תעוקה גם ללא התקף לב. מטרת הצנתור היא למנוע את ההתקף לב. לכן אם יש חשד להצרויות משמעותיות בעקבות סימפטומים, בדיקות דם או בדיקת מאמץ, מפנים לצנתור. לקבלת מידע מקצועי ואישי מומלץ לפנות לרופא המטפל בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני