טיפול זעיר פולשני בהצרות תעלת השידרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

12/12/2010 | 23:47 | מאת: הנרי

שלום רב, אבי בן 73 סובל מזה שנים רבות מבעיות בגב,גרירת רגל וצליעה לסרוגין המוקלת בישיבה,עבר החלפת מפרק ירך לפני כ7 שנים. בשנים האחרונות ניסה טיפולים שונים במרפאת כאב הכוללים גם הזרקות אפידורליות תחת שיקוף וללא שיפור. בCT נכתב L4-L54 ספונדילוליסטזיס מזערי,בקע דיסק אחורי גורם ללחץ על השק הטקלי. L5-S1 בקע דיסק אחורי גורם ללחץ על השק הטקלי ועצב היקפי דו צדדי ישנה גם התייחסות לL1-L4 בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על השק הטקלי כיום לאחר MRI,אובחן:SPINAL STENOSIS LUMBAR הצרות תעלת שדרה L4-L5 . הומלץ לבצע ניתוח השתלת ISD מסוג SUPERION בהרדמה מקומית. מספר שאלות: 1.מה אחוזי ההצלחה של פעולה זו בהתחשב בגילו,ומה אנו מתקנים בעזרת הפעולה\? 2.האם שיטה זו מוצלחת ומומלצת? 3.האם לדעתך יש לשקול אלטרנטיבות אחרות ואם כן מה הן? בברכה תודה מראש על תשובתך, ש.שלום.

13/12/2010 | 18:20 | מאת: שקד

שאלה נוספת שישנה ברקע איך יושבים בכלל לכאלה שלא יכולים ללכת און ההליכה היא בילתי ניסבלת עבורם ועוד אחרי ניתוח בגב בכלל

הפעולה גורמת להרחבה בלתי ישירה של הצרות תעלות השורשים ותעלת השדרה. צריך להיות מאוד זהירים - לברור את הניתוח המתאים . שיטה זו מומלצת במקרים פרטניים ומאוד מוגבלים- תלוי בבדיקת החולה ובהדמיה שלו. ככמובן שיש טיפולים ניתוחיים אחרים- אותם יש לשקול לאחר הנ"ל.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה