spinal stenosis

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

10/05/2010 | 21:37 | מאת: leon

שלום ד"ר היקר אני בן 34 סובל מSPINAL STENOSIS בשנה אחרונה אני סובל מכאב בלתי ניסבל בגב(בכל עמוד שדרה,מצוור עד ע"ש סקראלי,יש לי נימול ברגליים ובידיים,גם בישבן,שם איפה עובר את עצב,אין לי כוח מכאבים,עבר עברתי זריקות אפידוראליות שאזרו לכמה חדשים.הייתי אצל גיפשטיין ולא מירוצה מהביקור שלו,כאם לא רוצה ניטוח אני אז מה לעשות והוא המליץ על גלי רדיו,טוב אז תורים רחוקים ולא יכול לחכות עם כאבים חזקים,מה לעשות,מה אתה ממתיץ ד"ר מורל על איזה רופה מומחה בביעה כמו אצלי?אני בוחה מי כאב בקושי זז,לא יכול הרבה לעמוד על רגל שמאלית,הייתי מאוד מודה לך אם היית ממליץ על איזה שהוא מומחה בעמוד השדרה,אני מבוטח בקופת חולים כללית וכללית לא עובדת אם כל הקופות וזה בלאגן ואני בן אדם נכה בעבר עברתי ניתוח להיצירות האורטה ביטנית עם קריתת כיליה תעזרו לי בבקשה הינה תוצאות של בדיקות ע"ש: בדיקה מ2002 MRI של ע"ש גבי מגובה D8 ועד ע"ש מותני L4 הבדיקה בוצע בערכי FSE T2 ו- SE T1 במישורים סגיטלי,אקסיאלי וקורונלי מבנה החוליות והאותות הנובעים מהם בגדר הנורמה,קיימת היצרות מבנית ניכרת של ע"ש גבי כולל הופעת אוסטאופיטים וגשרים אוסטאופיטרים אחוריים הגורמים ללחץ על חוט השדרה אך ללא עדות לשינויים מיאלופטיים בחוט השדרה,חוט השדרה במלהך ואותות תקינים,אין לראות הגברה תוך שדרתית אחרי הזרקת גדוליניום.שינויים ניווניים של ע"ש גבי וקיום SPINAL STENOSIS C T מאפריל 2010 CT עמוד שידרה מותני בגובה L1-S1 תבנית גרמית שמורה. לורדוזיס מותנית שמורה.סקוליוזיס קלה, קמורה לשמאל. סריקה L1-L2 בלט אנולוס דיפוזי.פסטוט היפרטרופיות. הסתידויות בליגמנטות פלבוס.שק התקאלי שמור. היצרות גרמית של פורמינות נירליות,יותר משמאל. סריקה L2-L3 בלט דיסק דיפוזי. היפרטרופיה של פסטות,שינויים ניווניים במפרקים פסטלים.קיים לחץ קל על השק התקאלי.נראית היצרות משמעותית של פורמינות נירליות,יותר משמאל. סריקה L3-L4 בקע דיסק אחורי-מרכזי גדול,רובו מסוייד. זיזים גרמים ארוכים ב-END PLATE, המגדירים את הבקע.קיימת היצרות קשה של השק התקאלי. קיימת לחץ משמעותי על השורשיים הנירלים,יותר משמאל. היפרטרופיה של פסטות וניוון במפרקים פסטלים מחמירים מצב של פורמינות ושל תעלת השידרה. סריקה L4-L5 בלט דיסק דיפוזי,גורם ללחץ קל שק התקאלי. היצרות גרמית מסויימת של פורמינות נירליות (יותר משמאל) על רקע ניוון והיפרטרופיה בפסטות. סריקה L5-S1 בקעים קטניים אחוריים,אין לראות היצרות של השק התקאלי. היצרות גרמית של פורמינה נירלית משמאלית בסיקום בקע דיסק אחורי-מרכזי גדול בסגמנט L3-L4,היצרות קשה של תעלה השידרה. היצרות פורמינלית בכל סגמנט,בעיקר מצד שמאל,כמתואר. CT ע"ש צווארי C1-C2 -שק תקאלי שמור. C2-C3 - דיסק שמור, שק תקאלי שמור.היפרטרופיה מסויימת גרמית במפרק אונקו-וורטברלי שמאלי. C3-C4 -דיסק שמור, שק תקאלי שמור. C4-C5 -דיסק שמור, שק תקאלי שמור. C5-C6-בקע דיסק אחורי מרכזי קטן,הסתידות בחלקו שמאלי.קיים לחץ קל על קדמת השק התקאלי ועל השורש הנירלי משמאל. C6-C7,C7-D1 -דיסק שמור,שק תקאלי שמור ממצא לוואי: קשריות קטנות,הסתידויות באיסטמוס ימני של טירואיד. מה אתה אומר ד"ר,תוצאות של בדיקות מתאיומת לבן צעיר לבן 34? או שזה עמוד שדרה של בן 80?מה אתה ממליץ תודה

אני ממליץ לך שתבצע התיעצות בצורה מקובלת ולא דרך פורום אינטרנט הפורום לא מחליף רופא בבדיקה

04/07/2010 | 00:50 | מאת: אני

איך אני יכול לשלוח אליך את תוצאות ה-MRI בקובץ מאיל

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה