כאבי גב תחתון עם הקרנות לרגל שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

02/02/2015 | 00:26 | מאת: אפי

שלום אני סטודנט בן 25 וסובל מכאבים בגב התחתון שהחמירו לפני כחודשיים. הכאבים בעיקר בישיבה ולפעמים יש לי כאבים בברך שמאל ונימולים ברגליים. לאחר מנוחה המצב משתפר. אני בתיפקוד מלא אבל מרגיש את הגב כל הזמן ובד"כ הכאב מציק יותר בסוף היום או אחרי יום שבו ישבתי כמעט כל היום ולמדתי. ב CT אובן בלט קל דיפוזי אחורי במרווח L4 -L5 עם לחץ קל על השק הדורלי ובלט דיפוזי בינוני עם לחץ קל על השורש הספינלי השמאלי. בדיקת רפלקסים תקינה ובבדיקה נוירולוגית אובחן לסג חיובי מימין ב 50 ולסג חיובי משמאל ב 50 . הרופא המליץ על טיפול לצריבת דיסק אבל המליץ גם על פלדנקרייז ופיזיותרפיה . שאלתי היא האם יש סיכון בצריבת הדיסק כלומר האם זה יכול לגרום להחמרה בצד הסיכוי שזה יעזור וכמו כן האם עדיף לי לנסות קודם לטפל בפלדנקרייז או פיזיותרפיה ורק אז להחליט אם אני רוצה לבצע צריבת דיסק.

שלום. סטטיסטית, ואם המקרה מתאים לצריבת דיסק עפ הקריטריונים, סיכוי של 70% לשיפור.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה