שאלה לאחר ביצוע בדיקת מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

15/05/2019 | 16:53 | מאת: רחל

שלום אימי בת 74 עם כאבים בירך שמאל הופנתה למיפוי עצמות ממצאים: 1. בעמוד השדרה מודגמת עקמת מותנית ניכרת. מודגמת קליטה מוגברת בחלקם הימני של גופי חוליות L3-4, בצידו השמאלי של גוף חוליה L5, ובאלמנטים אחוריים של L4. כמו כן, בעמוד השדרה הצווארי מודגמת קליטה מוגברת באזור גוף חוליה C5 ובאזור C3/4 מימין. כמו כן, קליטה בלתי סדירה לאורך עמוד השדרה כולו. 2. בכתף ימין מודגמת קליטת יתר דיפוזית בראש ההומרוס, וקליטת יתר קלה בגבשושיות הגדולות של ראשי ההומרוסים דו"צ ויותר משמאל. 3. קליטת יתר מוקדית בצלע 5 מימין צדדי. 4. קליטה מוגברת בשורשי כפות הידיים באזור 1-CMC . 5. קליטת יתר דיפוזית בפרקי הירכיים, ובשתי הברכיים עם הדגשה במדורים טיביאליים מדיאליים ובפטלות. 6. קליטה מוגברת ב- MID FOOT דו צדדית. סיכום: שינויים ניווניים לאורך עמוד השדרה . ממצאים באזור L3-5 , יכולים להתאים לתמטים של החוליות, כאשר ב-L5 הקליטה בולטת יותר. כמו כן, עדות לפגיעה בפסטים של L4 - ממצאים אלו להמשך בירור רנטגני. ממצאים בעמוד השדרה הצוארי, יכולים להתאים לתמט של C5 , ותיתכן מחלה פצטרית ניוונית של C3/4 . שינויים אוסטאוארטריטיים דיפוזיים בכתף ימין, ונזק ל- ROTATOR CUFF דו צדדית. ממצא בצלע 5 , יכול להתאים לשבר. שינויים אוסטאוארטריטיים בכפות הידיים והרגליים, בפרקי הירכיים ובשתי הברכיים עם חשד לנזק למניסקוסים המדיאליים דו צדדית. אשמח לדעת אם יש פה חשד לגידול סרטני? האם לגשת בדחיפות לרופא? ומה אומרת הפגיעה בפסטים של L4 תודה מראש!!

צריך לראות את הבדיקה.

16/05/2019 | 01:38 | מאת: רחל

האם אי אפשר לדעת אם מדובר בתהליך סרטני לפי הפענוח שקיבלתי? אודה לא מראש

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה