כבד שומני

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

03/06/2008 | 15:20 | מאת: א

בעקבות בדיקות דם GOT ערך של 50 GPT - ערך של 68 נשלחתי לבצע אולטראסונד והממצאים - כבד מעט מוגדל עם ריקמה שומנית ברמות 1-2. מה זה ומה ניתן לעשות על מנת להמנע מהתפתחות הרקימה השומנית או לסרוגין האם ניתן לחזור למצב תקין. ממה נובעת רקימה שומנית שלא על רקע שתית אלכוהול. תודה

03/06/2008 | 16:14 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

א שלום כבד שומני שלא על רקע שתיית אלכוהול נובע ממספר סיבות: עודף משקל,סוכרת,עודף שומנים בדם ותרופות מסויימות.יש לברר את הסיבה ולטפל בסיבה עצמה.יש צורך במעקב של רופא המומחה למחלות כבד.

04/06/2008 | 08:17 | מאת: א

פרופ' זיו ארי שלום, מודה לך על תשובתך המהירה. הכבד השומני אינו על רקע אלכוהול ולא על רקע תרופות ולא עודף משקל 1.73 משקל 68 ויש מעט שומנים בדם - מעט מעל לנורמה , ממה זה יכול להגרם. איזו תזונה נכונה על מנת למנוע את התפתחות השומן בכבד. תודה מראש

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול