עומס ויראלי של HCV.

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

09/06/2008 | 07:23 | מאת: ארז

שלום וחג שמח לכולם .. יש לי שאלה לגבי הטיפול בהפטיטיס סי. (גנוטייפ איי 1). התחלתי טיפול עם ספירת וירוס של 1,070,000 - עומס "מכובד". לאחר שלושה חודשי טיפול עשיתי בדיקת PCR שיצאה שלילית. (רגישות הבדיקה 50). השאלה שלי היא מדוע ממשיכים את הטיפול שנה שלמה בכל מקרה? הרי תוך שלושה חודשים לא נמצא וירוס בדם, ו"וידוא הריגה" של 9 חודשים ניראה לי מוגזם... אני סובל מתופעת לוואי של בעיות ריכוז ומתחיל ללמוד באוקטובר. האם אתה חושב ש"וידוא הריגה" עד אוקטובר לא יספיק? באוקטובר אני אהיה מטופל כ8 חודשים. תודה מראש וחג שמח...

09/06/2008 | 08:56 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

ארז חג שמח, אכן הטיפול בזיהום כרוני בנגיף ההפטיטיס C גנוטיפ 1 עם עומס וירלי גבוה נמשך שנה.העלמותו מהדם כעבור 3 חודשים מעידה על סבירות גבוהה שאכן תתפטר מהוירוס כעבור 12 חודשי טיפול. הוירוס נמצא גם בכבד וגם במקומות אחרים בגוף (מח עצם) ועל מנת שייעלם גם ממקומות אלה ולא ישוב לדם יש צורך שתחזיק מעמד שנה בטיפול למרות תופעות הלוואי הרבות. מאחלת הבראה מלאה פרופ' זיו בן ארי

09/06/2008 | 08:57 | מאת: ארז

טוב תודה רבה וחג שמח ד"ר..

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול