PSC פרוגנוזה. גם אם קשה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

04/06/2009 | 16:41 | מאת: ליני

אני רוצה לדעת , פחות או יותר כמה זמן עוד נותר לי ולכבד שלי. השתלה לא תהיה כי זה PSC ואין טעם כי זה יחזור הכבד מצולק לחלוטין לפי כל האבחנות, האורסוליט כבר לא עוזר, תפקודי כבד כ-ו-ל-ם בשמיים GPT GGT וכל הח'ברה, אני מגורדת כמו איוב, לא יכולה לזוז מהמיטה מחולשה , בקיצור סופרת כבר לאחור ודי נמאס. אבל זה בסדר. השלמתי עם הגורל ואין בעיה. זה בערך שנה מאז הגילוי והבנתי שאין כבר טעם לנתח או משהו. למרות שצעירה מאד אין לי בעייה עם הגורל השאלה מתי כבר אגאל מזה לדעתך? אין לי כבר כח להציק לרופא שלי , שגם ככה לא זמין אף פעם וכבר יודע שלא ירוויח עלי יותר שקל. גם זה בסדר, מבינה לגמרי שרופאים בלי כסף לא ידברו וזה או קי. הייתי עצמאית ואני מצליחה להזדהות. אנא דבר עמי גלויות - אפילו הערכת זמנים משוערת. אין לי בכלל לי בעיה עם זה. תודה רבה המשך יום שמח לך ולמשפחתך

הפניה שלך מאוד עצובה.לעתים קרובות אפשר לעזור גם אם המצב נראה קשה.הערכת הישרדות במחלתך קשה מכיוון שישנם גרמים שאפשר להשפיע עליהם ע"י טיפול. הערכה גס אפשר לקבל ע"י הצבת נתונים ב http://www.mayoclinic.org/gi-rst/mayomodel1.html או http://www.mayoclinic.org/meld/mayomodel9.html

04/06/2009 | 20:34 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

ליני שלום, לא הבנתי מדוע אם את צעירה אופצית ההשתלה לא עומדת על הפרק???????!!! בודאי שמבצעים השתלת כבד בחולים עם PSC . הסיכוי לחזרה עומד סביב 20-30% ואיננו סיבה שלא להשתיל!

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול