צריכה עזרה דחופה .חוות דעת נוספת.

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

01/06/2009 | 19:36 | מאת: מירי

שלום רב,אני חיילת בת 19 .קיבלתי חיסון לצהבת B במסגרת תפקידי בשרות הצבאי כלבורנטית.חודש לאחר החיסון קיבלתי בוסטר נוסף.וערכתי ב.דם רק אחרי הבוסטר .התוצאות מראות כך: HBsAg-(0.71)negetive HBsAb>1000(נוגדנים יותר מ1000) anti HBc-0.077 antibodies to HCV -(0.18)neg תוצאות ב.דם נוספת לתפקודי כבד :הכל נורמלי. הבעיה שלי:הרופאה הכללית שלי טוענת שאני נשאית ולכן אני עלולה להדביק אחרים בוירוס ושאני צריכה להיות במעקב.אולם הרופא המומחה טוען אחרת :אני נדבקתי בעבר כלומר היתי חולה כבר וכעת אני מחוסנת ולכן איני יכולה להדביק אחרים בשום צורה..אין צורך במעקב(יותר הגיוני כי כנראה אבי היה חולה בעבר הרחוק בהפטיטיס בי ,מה שגיליתי בדיעבד) .אבל עדיין אני לא מרגישה בטוחה מספיק כי לא עשיתי ב.דם לפני החיסון ויכול להיות שהנוגדנים הם מהחיסון ומהבוסטר אוליי..אני בדילמה.אשמח אם תגלו עניין במצבי ותגיבו.. תודה רבה.

את מחוסנת, לא מדביקה ולא זקוקה למעקב או טיפול בשל הפטיטיס B . לגבי antiHBc-אנא צייני מהם ערכי הייחוס במעבדה שבה נעשתה הבדיקה.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול