HEPATITIS

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

28/05/2009 | 13:59 | מאת: אהרון

שלום, הנני סובל מספר שנים מעייפות קיצונית שמגבילה את חיי. לאחרונה הומלץ לי לפנות לזיהומולוג בביה"ח הדסה. אחת הבדיקות שהרופא ביקש היה להפטיטיס ואלה התוצאות: HEPATITIS Bs Ab - 405.23 positive HEPATITIS Bs Ag - negative HEPATITIS C Ab - negative ממה שזכור לי אף פעם לא קיבלתי חיסון להפטיטיס B וגם זה לא רשום לי בפנקס חיסונים. לאור התשובה החיובית הרופא הפנה אותי למומחה למחלות כבד. ממה שנאמר לי, תשובה חיובית בהפטיטיס Bs Ab מעידה על זה שקיבלתי חיסון וכאמור לא קיבלתי. על מה עוד התשובה הזאת יכולה להעיד? והאם לדעתכם יש סיכוי שזהו הגורם לעייפות הקיצונית שלי? וגם אנזימי הכבד שלי תקינים. תודה רבה על זמנכם, אהרון

קודם כל התשובה משמחת ומצביעה שאתה אכן מחוסן נגד הפטיטיס B. אפשר להתחסן ע"י קבלת חיסון או ע"י כך שחולים במחלה ומבריאים ממנה. לפעמים המחלה כל כך קלה שלא מאובחנת בזמן המחלה אלא מאוחר יותר מגלים את הנוגדנים . בדיקת ANTI HB CORE ANTIBODY יכולה לשפוך אור על כך

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול