בירור על תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

21/05/2009 | 19:37 | מאת: תמי

בת 46 עם כולסטרול מאוזן עקב נטילת סטטין סימבקור 20 מ"ג.ותת פעילות בלוטת התריס גבולית לוקחת אלטרוקסין 50 מ"ג. בבדיקת דם נמצאה הפרעה בתפקודי הכבד gpt= 53 ggt= 29 hdl=92.8 ldl=129 האם יש צורך להפסיק את הסטטין עקב החשד להפרעה בתפקוד הכבד ? האם הכדור הנ"ל גורם להפרעה זו והאם יש כדור שפחות פוגע בכבד? אילו בדיקות נוספות אם בכלל נחוצות? תודה, תמי

נסטטין חשוב לך מאוד ואין סיבה להפסיקו בגלל התוצאות המ"ל. מה היו הבדיקת לפני תחילת השימוש בו?

22/05/2009 | 09:18 | מאת: תמי

לפני תחילת השימוש (בערך 5 שנים), בצעתי בדיקת דם לבדיקת כולסטרול ואז התגלה כולסטרול גבוה שהצריך אותי להתחיל עם הסטטין (סימבקור),בשימוש קבוע. האם נדרשות בדיקות נוספות עקב העליה בערכי ה-GPT וה- GGT כנראה עקב שימוש קבוע בסימבקור 20 מ"ג ? מה מומלץ ? אודה לתשובתך. בברכה, תמי

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול