psc

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

12/05/2009 | 03:58 | מאת: נורית

לבעלי בן ה-35 נאמר בעקבות בדיקות דם כי יש חשד למחלת PSC . ברצוני לשאול: 1. האם אפשר לאבחן מחלה זו גם ללא ביצוע בדיקת ERCP? 2. האם כל חולי PSC יזקקו להשתלת כבד תוך 10 שנים בערך, האם ישנם מקרים שאנשים חיים חיים שלמים עם המחלה ללא צורך בהשתלה? 3. האם למאכלים כלשהם או לאלכוהול יש השפעה על התקדמות המחלה?

1. כן. אפשר לאבחן בעזרת MRCP וביופסיית כבד בהקשר המתאים 2.לא.ישנם מקרים קלים שתוחלת החיים שלהם לא מושפעת מהמחלה. 3. אלכוהול יכול להחמיר כל מחלת כבד. 4. השמנה ועישון יכולים להחמיר כל מחלת כבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול