בדיקת אולטרסאונד בטן

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

29/11/2016 | 16:30 | מאת: גילי גילי

שלום ד"ר, אשמח לדעת מה זה אומר ואם זה חמור ? מצאי סריקת אולטראסאונד בטן עליונה : **הודגמה מיימת. כבד – עם גבולות לובולריים ומרקם מגורגר. 3.4 ס"מ (המנגיומה?). * *באזור שער הכבד( בסגמנט 4) הודגם מוקד היפראקוגני בקוטר 2.6 *הודגמה הרחבה קלה של הורידים האפטיים (הנבדקת ידועה על אי ספיקה לבבית). דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות. כיס מרה – מכווץ. תודה

המצאים מצביעים על מחלת כבד מתקדמת, השאלה האם בגלל מחלת לב או ראשונית של הכבד לא ניתן לקבוע מהמידע הנל

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול