שאלה לד"ר כהן היקרה - הפטיטיס בי ואיידס

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

24/12/2008 | 14:14 | מאת: אהרן

האם מי שיש לו הפטיטיס בי יכול להידבק באותה הדבקה גם באיידס חס ושלום? האם נשיקות על לחי בין אנשים יכולות להעביר הפטיטיס ואיידס בהנחה שהרוק מתערבב, נניח, עם דם מהשיניים או מהחיך ונפגש עם דם בפה השני? האם בדיקות תפקודי כבד מלמדות משהו לגבי מחלות מיבקות אחרות כמו איידס לא עלינו?

כיוון שדרכי ההדבקה של הפטיטיס B ואיידס הינן זהות משמע יחסי מין ומגע דם, לכן בוודאי שיכול אדם להדבק ב - 2 המחלות בו בזמן. בדיקת אנזימי כבד בנוכחות הפטיטיס B אקוטית איננה יכולה לכוון או לרמז על הדבקה באידס

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול