לד"ר בראון- שאלה על קרצינומה של הכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

15/08/2011 | 19:39 | מאת: ברקו

ערב טוב, לאמי בת ה-75 סיפור של 15 שנה של הפטיטיס C. מצבה היה יציב. לאחרונה היה לה זיהום עקשני ואישפוז של חודש בגלל חום. ב-CT כבד נמצאו שני נגעים קטנים ואולי כמה בלוטות לימפה. הרופא במרפאת גסטרו שעוקב אחריה בטוח שמדובר בסרטן והמליץ שתעשה ניתוח. לציין שב-US לא רואים דבר. האם יש בדיקות דם שיכולות לקדם אותנו בבירור או בדיקות הדמיה מיוחדות? בנוסף, מה יקרה בניתוח אם לא יראו את הנגעים ולא יוכלו לקחת מהם ביופסיה? אנו חוששים שהריצה לניתוח מהירה מדי. אשמח לשמוע דעתך. ברקו

17/08/2011 | 17:40 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שלום כדאי לבצע בדיקות דם הנקראות מרקרים טומורליים וכן אפשר להסתייע ב-MRI .

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול