מחלת PSC

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

10/06/2008 | 22:05 | מאת: עינב

שלום ! לאחר בדיקות תקופתיות התגלה אצלי עליה בGGT , לאחר בירורים חוזרים הוחלט לבצע ביופסיה בביופסיה נראה כי יש הצטלקות דרכי מרה. והוחלט על MRCP. תשובות MRI נראה כי הכבד התוך כבדי הודגם עם מספר התרחבות והצטלקות צינוריות דרכי מרה נראה כמחלת ה PSC. אני בת 32 אמא ל 2 ילדים ללא סימפטומים מיוחדים,אין לי מחלת (קורהן) ולופוס או כל מחלה אחרת , הדבר היחידי החשוד הוא ANA חיובי , ברצוני לציין כי הפרעות בGGT התחילו לאחר הלידה הראשונה . אני מוזמנת לביקורת בחודש הבא . שאלתי היא האם יכולה להיות השפעה גופנית בעתיד בעקבות המחלה , ואיך יודעים האם המחלה היא פעילה ובאיזו מצב ???? האם אפשר להיכנס להריון ומה הסיכונים בעתיד בעקבות המחלה? האם יש תרופה למחלה ? תודה לך על תשובתך עינב

10/06/2008 | 23:33 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

עינב שלום, PSC היא מחלת כבד נדירה הפוגעת בדרכי המרה התוך וחוץ כבדיים. שכיחה יותר בגברים.מדובר במחלת כבד כרונית הפוגעת בתפקוד הכבדי עם השנים (8-10שנים ).כך שיש לוודא בברור שאכן מדובר במחלה זאת!.אין טיפול ספאציפי במחלה והיא דורשת מעקב צמוד ולכל החיים של מומחה למחלות כבד.

08/08/2008 | 00:58 | מאת: אבי

אם אפשר הייתי רוצה לדעת מה זה המחלה הזאת ולמה היא גורמת בבקשה זה חשוב לי מאוד...

16/08/2008 | 02:26 | מאת: לילי

שלום ברצוני לשאול שאלה על המחלה הזו כי הרופאים חושדים שיש אותה לאבי זה עדיין לא בטוח אבל יש חשד ובכל זאת ברצוני לדעת מה המחלה הזו עלולה לגרום? והאם זה מסוכן? זה נורא חשוב לי אשמח עם תענה לי בהקדם תודה...

04/12/2017 | 07:42 | מאת: דפי

גם אני קבלתי את האבחנה הזאת לאחרונה. אם תוכלי לכתוב מה מצבך היום, אני אעריך את זה מאד! מקווה שאת מרגישה טוב ושהאבחנה נשארה עבורך בגדר תאוריה. רק בריאות ותודה!

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול