רעלת הכבד-mf

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

10/06/2008 | 21:22 | מאת: שאול

לכבוד: צוות הרופאים. שלום רב אני מבקש לשאול: עד כמה יש קשר בין מחלת: M.F mycosis fungoides cutaneous T-CELL lymphoma להתפתחות בעיות בכבד - כשבנוסף למחלה מתלווה לכך : נטילת כדור בשם ניאוטיגסון: Neotigason Acitretin 25mg שמעתי שיש סכנה לגרימת רעלת הכבד,אבל מה זה אומר בדיוק ? האם זה קשור ותלוי רק ברמת המינון או במשך נטילת הכדור, או גם להשפעות ישירות ועקיפות מהמחלה ? איזה סוגי בדיקות מומלץ לדאוג לבצע: בדיקות מעבדה,הדמיה- אחר האם יש בדיקות מיוחדות שעלי לדאוג לבצע ביוזמתי במהלך השנים ? לכל מידע והמלצה אודה בברכה

10/06/2008 | 23:26 | מאת: פרופ' זיו בן ארי

שאול שלום, במחלת ה- MF תתכן מעורבות של הכבד אך בשלבים מתקדמים מאוד של המחלה.המעקב נעשה על ידי המטולוג-אונקולוג שבודאי מודע לשלבים אלה ויודע לבצע את המעקב הראוי.נאוטיגסון יכול לגרום לנזק טוקסי לכבד. המעקב המומלץ כולל ביצוע אנזימי כבד כל חודש בחודשים הראשונים לטיפול ואם הם תקינים המעקב מתבצע אחת לשלושה חודשים.בימדה ואנזימי הכבד עולים לאורך המעקב ניתן להוריד את המינון/להפסיק טיפול, בעצה אחת עם הרופא המטפל בך בבעיה זאת.

11/06/2008 | 01:49 | מאת: שאול

לכבוד: פרופ' זיו בן ארי פרופ'. בהמשך לתשובתך, וברשותך, הציטוט : "במחלת ה- MF תתכן מעורבות של הכבד אך בשלבים מתקדמים מאוד של המחלה. > אני מבקש - "דווקא מהפן של רפואת מחלות הכבד לנסות ולהבין - מה המשמעות למעורבות של הכבד בשלבים המתקדמים מאוד של המחלה : * על איזה שלב ודרגת חומרה מדובר במחלה, אך הוא מוגדר? * מה האפשרות (באחוזים) שתתכן מעורבות של הכבד, בשל מחלת-MF? * מה זה אומר מעורבות, מה הביטוי, התופעות, מה ההשלכות ? בתודה מראש בברכה

29/07/2008 | 17:37 | מאת: צליל;

האם למחלה זו יש קשר לאוכלוסייה מסוייומת. זאת אומרת האם היא שכיחה יותר בקרב אוכלוסייה ספציפית?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול