ממצא לפני ניתוח מעקף מלא

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

25/11/2020 | 06:29 | מאת: חוששת

שלום רב, בבדיקת mri התגלו הממצאים הבאים: הגדול ביניהם הוא נגע לובולרי, מוגדר היטב, בקוטר כ35 -מ"מ, הממוקם בקצה האחורי הקאודלי של סגמנט 6 , מתבלט מעט אל מחוץ לכבד. - מתאים להמנגיומה. נגע מעוגל, מוגדר היטב, בקוטר כ- 11 מ"מ, נראה לטרלי תת סרעפתי בסגמנט 7 ,גם הוא מתאים להמנגיומה. נגע קטן יותר, קדמי בסגמנט 4 ,בקוטר כ- 7 מ"מ, נראה גם הוא כהמנגיומה קטנה. נעשו גם בדיקות סיטי ואולטראסאונד עם אותם מימצאים. האם זה מסוכן לעבור ניתוח מעקף מלא? האם ההמנגיומות האלה מסוכנות? בברכה חוששת

המנגיומות לא מסוכנות, אם בוצעה הערכה וסוכם כי אכן מדובר בהמנגיומות, המשיכי בדרכך שיהיה בהצלחה

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול