נחושת בדם?האם צריך הערכה נוספת?

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

29/06/2020 | 21:58 | מאת: 345

שלום דר לפני שנה הגעתי אליכם עקב נחושת בדם 160.אני בת 49.הבדיקה נעשתה עקב נימול ודקירות ברגליים.ערכתם אצלכם צרופלסמין נחושת באיסוף שתן בדיקות כלליות ונחושת בינהם.נאמר לי כי הכל תקין במקביל בדיקת נחושת שנלקחה בקופה הגיעה באיחור הלכה לאיבוד אצלכם ולאחר תקופה הגיעה עם 153 נאמר לי כי הכל תקין אין וילסון.נאמר גם כי בודקין רק את וילסון ושאין צורך במעקב.אני מאד מודאגת מהנושא כי מלכתחילה 160 ו153 זה לא בנורמה למרות שבאמצע התוצאה הגיעה 107.מה לגבי תזונה אנע נמנעת מהמון דברים ניזונה מטבלאות באינטרנט של תזונת נחושת כי לא ניתן לי כאמור הדרכה בנושא כי נאמר שהכל בסדר.האם עם מספרים כאלה אננ צריכה להזהר באוכל?לשוב לביקורת אולי אצלכם?במשך שנה אני כל הזמן בודקת את נושא הנחושת באוכל מחשש להעלותה מחליטה לבד אין שום הדרכה כי העניין נסגר.אודה על תשובתך.במקביל לפני שנה החלה סחרחורת של כמעין ראש צף לא מסתובב והשתנה למצב של כמו תחושה של כמו מאבדת איזון לנפילה בלי ליפול.בשבוע אחרון החמרה בזה.אולי בכל זאת יש קשר לנחושת?

כפי שצויין רמת נחושת חשובה בשאלה של אגירת נחושת במחלה בשם וילסון

03/07/2020 | 00:26 | מאת: 345

דר כתבתי לך שאלה למעלה חדשה להבהיר בבקשה את תשובתך לא הבנתי.לפי מה שכתבתי כן לחזור על הברור?אני לא רגועה שנאמר תקין ןאין צורך במעקב משום שהנחושת האחרונה שהגיעה באיחור עקב תקלה שהיתה היא 153 והראשונה 160.ואצלכם 107 איך ייתכן שינויים כאלו?האם בכל זאת לדעתך יש בעיה ומצריך ברור מחדש?

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול