עליה בתפקודי כבד לאחר לידה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

27/10/2019 | 16:42 | מאת: אלינה

שלום, אני בת 29, 2.5 חודשים אחרי לידה שנייה. מהלך היריון תקין. מזה כשבוע וחצי סובלת מגרד בלתי נסבל בעיקר בגפיים ובעכוז. נבדקתי ע״י רופא עור שטוען כי ככל הנראה מדובר בהדברה בסקביאס (למרות שהפריחה לא נראית ספציפית לחלוטין למחלה). לכן קבלתי טיפול במשחה ומטופלת בטלפסט פעמיים ביום ללא שיפור. הבחנתי שמופיעים סימנים כחולים (יותר לכיוון הצהובים בעיקר באיזור היריכיים) שמדאיגים אותי, כאשר רופאת העור לא התרגשה מהם. לבקשתי ביצעתי בדיקות דם שהיו תקינות פרט לקודי כבד GOT 40, GPT 59. האם יכול להיות קשר בין הגרד לבין הערכים הנך? אני מודאגת שמא מדובר במחלה אוטואימונית או שמפספסים משהו. אשמח לחוות דעת. תודה רבה

לא בטוח שהגרד קשור אך זה יכול להיות, יש צורך בהמשך בירור לעליה באנזימי כבד, (לחזור על הבידוקת ולבצע בדיקות לוירוסים ולמחלות אוטואימוניות) במידת הצורך להפנותך להמשך מעקב מרפאת כבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול