מיפוי כבד כדוריות דם אדומות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

30/08/2019 | 20:00 | מאת: יול

לפני כשנתיים איתרו בכבד ממצא החשוד כהמנגיומה. במהלך השנתיים הממצא גדל מ 2.1 עד ל 4 ס"מ. הבדיקות היחידות שעשיתי היו אולטרסאונד ו ct. על מנת להרגיע אותי שזה רק המנגיומה שלחו אותי לבדיקת מיפוי כבד. תוצאות הבדיקה היו: " בתמונה פלנארית הודגם אזור קטן עם קליטה מופחתתבגבול לטרלי תחתון של האונה הימנית. בשיטת הספקט הודגם כבד עם קליטה מעט בלתי אחידה אך ללא ממצאים פוקליים ברורים וללא ריכוזים חשודים להמנגיומות. לסיכום התמונה אינה אופיינית ל המנגיומה ונשלחתי ל קורולציה קלינית ו mri" לפי הבנתי נשללה המנגיומה, אך מה זה יכול להיות?

קצת קשה לתת אינטרפטציה רנטגנית לממצאים רנטגנים בשלב זה עברת את התהליך הנכון של ביצוע הדמיה שכעת לא תמכה בהמנגיומה אכן יש צרך בביצוע MRI למעשה ישנם סוגים רבים של נגעים בכבד ולא בהכרך הם בעייתים

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול