פיענוח בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

14/08/2019 | 03:42 | מאת: ישראל

שלום ברצוני לדעת מה משמעות תוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן: ריבוי גזים במידה עד בינונית בכל שדה של בטן עליונה כבד: מוגדל לפחות עד 0,16 ס"מ. מרקם נראה אחיד, אקוגני מהרגיל במידה קלה- בינונית וללא ממצא מוגדר. הודגם בגודל תקין כיס המרה: בעל רוחב וצורה שמורים, עם דופן לא מעובה. אין עדות לממצא בתוכו או סביבו. דרכי המרה תוך וחוץ כבדיות לא מורחבות. טחול: מוגדל עד 0,14 ס"מ, אינו מורחב, מרקמו אחיד. אין עדות לממצא מוגדר.. רטרופריטונאום עליון כולל אזור הלבלב: מוסתר על ידי ריבוי גזים בתוכו. במידה שאפשר לדון אאורטה בטנית אינה מורחבת. כליות: בגודל ומיקום תקינים . פרנכימה שמורה, בעלת מרקם אחיד וללא ממצא מוגדר משני צדדים. ללא עדות להידרונפרוזיס או לאבנים בכליות. הרופא משפחה אומר שלא צריך לעשות כלום העם לא צריך בדיקות נוספות ולאיזה רופא מומלץ ללכת

תיאור ההבדיקה כעקרון לא מראה על משהו משמעותי , אם בדיקות הדם של הכבד תקינות בשלב זה מעקב בלבד

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול