ALT ו-AST מדדים וקשר לאלכוהוליזם

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

21/05/2019 | 13:00 | מאת: דן

שלום, אמא שלי בת 55 בריאה בד"כ, בשנים האחרונות צרכה אלכוהול על בסיס כמעט יומיומי כ-2 פחיות בירה ביום ושתיה כבדה יותר בסוף השבוע. בבדיקת דם מלפני שנתיים ALT - 88 לפני כשנה הבטיחה שמפחיתה בשתיה אמנם המשיכה לצרוך אלכוהול בסתר (אך פחות) , בבדיקת דם לפני שנה ALT-39 ובבדיקת דם אחרונה לפני כשבוע ALT-66 ערכי AST לפני שנתיים 81, לפני שנה 39 ובבדיקה אחרונה 58. שאלתי היא כזאת האם יש קשר בין הערכים הגבוהים לשתיה בכלל? האם הירידה לפני שנה יכלה לנבוע מכך שבאמת הפחיתה בשתיה והאם העליה בבדיקה האחרונה מצביעה שחזרה לשתות? תודה

לא כל כך ברורה לי השאלה אכן אלכוהוליזם קשור לעליה באנזימי כבד אלכוהוליזם אף יכול לגרום לנזק סופני של הכבד ובעקבותיו אף מוות

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול