MRI ציסטות בכבד ובכליות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

17/03/2019 | 17:17 | מאת: ג ון

שלום רב, לאחרונה אבי עבר MRI והתקבלו הממצאים הבאים, מאחר שקראתי את תשובתייך לרבות מהשאלות כאן, אשמח עם תוכלי להסביר ולהגיד לי עד כמה חומורים הממצאים הנ ל, הרופא של אבי בקושי הסביר לו את הדברים ולצערי אבי לא שאל והתעקש להבין יותר לעומק את הדברים. תודה רבה על עזרתך. כבד - ציסטות זעירות עד 5 מ מ עיבוי בלתי אחיד של כיס המרה, בולט יותר בחלק התחתון המדיאלי עם רושם לציסטות תוך דופניות גם כן. בחלק מהציסטות תוכן בעל אות גבוה מצרפי T1 יתכן תוצרי דמם או חלבון. הדופן עוברת האדרה בולטת לאחר הזרקת חומר ניגודי. בכליות מודגמות ציסטות קורטיקליות פשוטות עד קוטר 1 ס מ מודגמת אטרופיה יחסית של הכליה השמאלית. מודגם ממצא אקזופיטי בקוטב התחתון בקוטר 4.8 ס מ עם אות בינוני ברצפי T1 , T2 ועם הפרעה בדיפוזיה. לאחר הזרקת חומר ניגודי רושם להאדרה קלה. הממצא עובר האדרה כנראה של ספטצטיות.

לגבי הציסטות מדובר בהתרחבויות של צינורות מרה בתוך הכבד שבדרך כלל אין להן כל משמעות. לגבי הממצאים בכליות הציסטו ללא משמעות אך ישנו ממצא אחר בכליה השמאלית שדורש מעקב אורולוג.

23/01/2020 | 21:52 | מאת: משה

המטפלת שלי עשתה בדיקת דם ןגילו צ'יסטה אני רוצה רופא מומחה שיבדוק אותה. משה נייד 0547091088 מבקש לחזור אלי.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול