תוצאות בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

14/03/2019 | 16:50 | מאת: לילך

שלום, אמא שלי עשתה בדיקה ואלו התוצאות, אשמח לדעת מה המשמעות: הכבד בגודל תקין עם הסננה שומנית במידה קלה, בתוך הכבד הודגמו מספר מוקדים היפואקוגניים קטנים עד 0.7 מ בשתי האונות

הסננה שומנית של הכבד נגרמת בדרך כלל מגורמי סיכון כגון השמנת יתר, שומנים בדם ותזונה עתירת פחמימות וסוכרים. הטיפול הינו שינוי של הגורמים הללו. לגבי הממצאים האחרים יש צורך בהשוואה לבדיקות קודמות ובמידה ואין להמשיך בירור לאפיון הממצאים.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול