דיאטה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

15/12/2018 | 19:46 | מאת: א

שלום. אני מתחיל כעת דיאטה עשירה בשומן ודלה בפחמימות (40 שומן 35 פחמימות 25 חלבון) על מנת לרדת במשקל. ערכי הכולסטרול שלי תקינים וHDL אפילו גבוה. רציתי לדעת האם שינוי כזה בדיאטה, שיכולה לכלול הרבה שומן רווי (שלפי המחקרים האחרונים לא מזיק) יכולה להעלות את הכולסטרול באופן משמעותי ולגרום לכבד שומני. תודה

כעקרון כל דיאטה שאינה מכילה את כל מרכיבי המזון יכולה לגרום להפרעות. דיאטה עשירה בשומנים יכולה להעלות את הכולסטרול ולגרום לכבד שומני אך במידה והדיאטה מפוקחת והעליה בכמות היא לא דרמטית זה לא בהכרח יגרום לנזק. בשל מקרה לפני התחלת דיאטה כלשהי מומלץ להתייעץ עם תזונאית לצורך התאמת הרכב הדיאטה.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול