פיענוח mri בטן עליונה האדרה בטחול וציסטןת בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

05/10/2018 | 17:04 | מאת: אלמונית

ב mri שביצעתי לפני חודש ישנה תשובה והייתי רוצה לדעת אם בכלל יש מה לברר ולאיזה רופא לפנות. ביצעתי את הבדיקה עקב כאבי בטן ממושכים ללא כל סיבה . שהיו מוקלים מעט עם כדורים בשם קל-בטן. מעברי חיידק עיקש הליקובטר שישב בקיבה 5 שנים ללא הצלחה עם 5 קורסים של אנטיביוטיקות שונות. . סיכום הבדיקה - טחול בגודל תקין. נצפו מספר מבנים בעלי אות מוגבר ברצפי T2 פזורים בטחול עד 9 מ"מ קוטרם, אשר עוברים האדרה ונשארים מואדרים בהשוואה לרקמת הטחול בשלבים מאוחרים. בכבד ניצפו ציסטות פזורות בגודל עד 8 מ"מ אשר הגדולה מהן בסגמנט 8. לא נצפו קישריות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום עליון או מזנטריום.

הציסטות בכבד הן קטנות ובדרך כלל לא דורשות בירור נוסף. לגבי הממצאים בטחול מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי צורך בהמשך בירור שכן דרושה ההתייחסות של המפענח לגבי טיב הממצאים. הממצאים אינם מסבירים את כאב הבטן.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול