MRI כבד ממצאים משמעות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד - אבחון וטיפול

06/07/2018 | 18:55 | מאת: דור

שלום, בבדיקת MRI נרשם הכבד מוגדל ללא הסננה שומנית בולטת על פני שני האונות של הכבד, הודגמו ממצאים היפר וסקולריים אשר אינם בולטים בשאר הסריקות ככל הנראה מדובר ב FNH מול שינוי פרפוזיה, מומלצת בדיקה עם הזרקת חומר ניגוד הפטובילארית ספציפי כגון MULTIHANCE עם סריקה מאוחרת כעבור שעה וחצי לאחר הזרקת חומר ניגוד לוריד, מה משמעות התוצאות והאיזה בדיקה נדרשת מדובר

בשתי האפשרויות שתוארו מדובר בממצאים שפירים אבל כדי להגיע לאבחנה מדוייקת של הממצאים הומלץ על ביצוע בדיקת MRI נוספת עם חומר מיוחד (multihance) שיתרונו הוא שהוא מופרש לדרכי המרה ע"י תאי הכבד כך שבעזרתו ניתן להבחין בין ממצאים שונים.

מנהלי פורום מחלות כבד - אבחון וטיפול