מכשיר ביתי למדידת לחץ תוך עיני

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

03/11/2016 | 11:14 | מאת: רן

שלום רב, אם הבדיקות של ה-oct,cct,פכימטריה תקינות וכ-4 פעמים שרופא עיניים בדק ונמצא לחץ תוך עיני גבוה, זה אומר שאני תחת סטטוס "חשד לגלאוקומה"? הרופא נתן לי טיפות תרבתן וכעת אני מאוזן. השאלה היא מתי הרופא מגדיר חשד לגלאוקומה ומתי באופן וודאי? יכול להיות שבמקרה ב-4 פעמים שנבדקתי היה גבוה ואם הייתי נבדק בשעה אחרת באותו יום או ביום אחר המדד היה תקין ואז אין צורך לקחת טיפול? איזה מכשיר ביתי למדידת לחץ תוך עיני נחשב לאמין והטוב ביותר? האם מעבר למדידה אחת ל-3 חודשים אצל הרופא כדאי לבדוק עוד בבית. קראתי על diaton: http://www.diaton.co.il/

רן שלום הערכת גלאוקומה מתבססת על פרמטרים רבים הכוללים לחץ תוך עיני, עובי קרנית, מראה עצב הראיה וכן oct ושודת ראיה. ההחלטה לגבי טיפול מתבססת על בחינת כל הפרמטרים האלו. מכשייר הלחץ לבדיקה בבית טובים אך לחץ אינו הדבר היחידי אליו צריך להתיחחס. בריאות שלמה פרופ ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות