תופעות לוואי אפשריות של קוסופט/קסאלטן

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

20/05/2009 | 22:27 | מאת: מישהי

שלום, אני בת 67, סובלת מגלאוקומה ומלחץ תוך עיני גבוה. התחלתי טיפול של קוסופט לפני כשנתיים וחצי. הלחץ בתחילת הטיפול היה 26mm-Hg. בבדיקה לפני כ-3.5 חודשים, לחץ זה ירד ל-18, ולפני כשבוע - 16. אני סובלת תקופה ממושכת מחוסר שיווי משקל פתאומי מספר פעמים ביום (הרגשה של "אני עומדת להתעלף"). הרגשה זו חולפת לאחר מנוחה בישיבה במשך כמה דקות. היות שחוסר שיווי המשקל נעשה יותר תדיר בזמן האחרון, הוחלט על הפסקת הטיפול בקוסופט (פעמיים ביום), ומעבר לקסאלטן (פעם אחת ביום). לאחר טיפול של יומיים בלבד בקסאלטן, אני חשה לחץ בחזה, בחילות ורצון להקיא (גרפסים), זאת בנוסף לחוסר שיווי המשקל המתואר לעיל. שאלותיי הן: 1. בעלון למטופל של קוסופט מצויינות, בין כל השאר, תופעות לוואי המוגדרות כ- טשטוש ראיה, סחרחורת, עייפות. האם תופעות לוואי אלה, כפי שהן מתוארות בעלון, משמעותן למעשה חוסר שיווי המשקל/תחושת ההתעלפות שתיארתי לעיל? 2. בהנחה שיש קשר בין חוסר ש.מ. לקוסופט, תוך כמה זמן הפסקת הטיפול בו תגרור אחריה הטבה בשיווי המשקל? במילים אחרות: מהו טווח הזמן בו משפיעה אי נטילת התרופה על תופעת הלוואי? האם מדובר במשהו בלתי הפיך, שתמיד ייישאר? 3. בעלון למטופל של קסאלטן מצויינות, בין כל השאר, תופעות לוואי המוגדרות כ- טשטוש ראיה וסחרחורת, וכן כאב בחזה וקשיי נשימה. מהו טווח הזמן בו מתחילה להשפיע תרופה זו, מבחינת הרגשת תופעות הלוואי? האם הלחץ בחזה והבחילות שאני מרגישה, משמעותן למעשה תופעות הלוואי של הכאב בחזה וקשיי הנשימה המתוארות בעלון? הערת אגב: בעלון של הקוסופט מופיעה "הקאה" כתופעת לוואי. האם ייתכן שלמרות שהפסקתי תרופה זו, אני ארגיש הרגשה דומה להקאה דווקא אחרי התחלת הטיפול בקסאלטן, והפסקת הטיפול בקוסופט? 4. האם מסוכן להפסיק את הטיפול בכלל, למשך טווח זמן מסויים? 5. האם ישנן תרופות אחרות? תודה על תשובותיך. נ.ב. אני מטופלת גם באקטונל (פעם בשבוע), מגה גלופלקס (פעמיים ביום), ויטמין D (ויטמידין, של ד"ר פישר), ובקלציצ'ו D3 (טבלית אחת של 500 mg פעם ביום).

21/05/2009 | 10:03 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

You may represent intolerance to the medications. Cosopt can cause Bradycardia (slow pulse rate) AND hypotention - both can lead to disorientation AND loss of balance. Xalatan may cause systemic side effects , but they are very rare. In cases like yours, it is recommended to attempt laser treatment (SLT) which is very safe AND may lower the pressure without the need for medications. Prof. S. melamed Tel. 09-9504340

24/10/2009 | 22:44 | מאת: עינת

אני השתמשתי בטיפות קוסופט עד שהן הפסיקו להשפיע על הלחץ בעין. החליפו לי לקסלטן ואחר כך לגלאוטן. תופעות הלואי שלהן אולי נדירות, אבל זכיתי ביותר מדיי מהן. בגלאוטן, השתמשתי רק כחודש כך שתופעות הלואי שגרמו אולי התחילו להתהוות בזמן השימוש בקסלטן. כל השלוש גרמו לי לרגישות יתר בעור ולכוויות קשות בזרועות. הגלאוטן (כנראה כהמשך לקסלטן) גרמה לי לדלקת בעין החולה ולחולשה איומה, שבגללה הפסקתי את השימוש בטיפות. לפני כמה ימים, קיבלתי לומיגן. הפעם, קראתי בעיון מה הצרות שהטיפות יכולות לגרום (שינויי צבע למשל) ובעקבות זה, שמתי לב שצבע הריסים שלי השתנה עוד קודם. דבר שקשה לראות אם מסתכלים במראה דרך משקפיים. ומדובר בעין אחת בלבד. פשוט נמאס לי. אני לא יודעת אם עין בריאה שווה פגיעות כאלה בבריאות הכללית, ואפילו במראה. תודה.

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות